Izvestiya of Saratov University.

Economics. Management. Law

ISSN 1994-2540 (Print)
ISSN 2542-1956 (Online)


Full text PDF(Ru):
Language: 
Russian
Heading: 
Article type: 
Article
UDC: 
332.144

Russian Food Industry: External Factors and Competitive Forces Analysis

Autors: 
Belyaeva S A., Saratov Social-Economic Institute of the Plekhanov Russian University of Economics
Abstract: 

A set of external factors mostly influencing the Russian food industry is concerned in this article. It includes: domestic agriculture raw material deficit, lack of the processing equipment, insufficient solvency of the Russian population. Basic indices of the factories` operating system having been analyzed, in the modern economy the state should consider the food industry development as a complex system.

Reference: 
  1. См.: Российский статистический ежегодник. 2010 : стат. сб. / Росстат. М., 2010. С. 136.
  2. См.: Основные показатели сельского хозяйства в России в 2011 году. Статистический бюллетень. С. 49–64. URL: http://www.gks.ru/wps/wcm/connect/rosstat_main//rosstat/ru/statistics/pu... (дата обращения: 12.10.2012).
  3. См.: Государственная программа развития сельского хозяйства и регулирования рынков сельскохозяйственной продукции, сырья и продовольствия на 2008–2012 годы от 14.07.2007. Министерство сельского хозяйства Российской Федерации. Доступ из справ.-правовой системы «Гарант» (дата обращения: 12.10.2012).
  4. См.: Продовольственная безопасность России. М., 2008.
Received: 
21.11.2012
Accepted: 
18.12.2012