Cite this article as:

Belyaeva S. A. Russian Food Industry: External Factors and Competitive Forces Analysis. Izv. Saratov Univ., Economics. Management. Law, 2013, vol. 13, iss. 1, pp. 47-51.


This is an open access article distributed under the terms of Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC-BY 4.0).
Heading: 
UDC: 
332.144
Language: 
Russian

Russian Food Industry: External Factors and Competitive Forces Analysis

A set of external factors mostly influencing the Russian food industry is concerned in this article. It includes: domestic agriculture raw material deficit, lack of the processing equipment, insufficient solvency of the Russian population. Basic indices of the factories` operating system having been analyzed, in the modern economy the state should consider the food industry development as a complex system.

References: 
  1. См.: Российский статистический ежегодник. 2010 : стат. сб. / Росстат. М., 2010. С. 136.
  2. См.: Основные показатели сельского хозяйства в России в 2011 году. Статистический бюллетень. С. 49–64. URL: http://www.gks.ru/wps/wcm/connect/rosstat_main//rosstat/ru/statistics/pu... (дата обращения: 12.10.2012).
  3. См.: Государственная программа развития сельского хозяйства и регулирования рынков сельскохозяйственной продукции, сырья и продовольствия на 2008–2012 годы от 14.07.2007. Министерство сельского хозяйства Российской Федерации. Доступ из справ.-правовой системы «Гарант» (дата обращения: 12.10.2012).
  4. См.: Продовольственная безопасность России. М., 2008.
Status: 
не проверена